Op deze manier gaat jouw rugzak of tas jaren mee!

Geplaatst door Black Deer Company op

Zoals aangegeven in onze vorige blog is onderhoud aan je rugzak of tas noodzakelijk om een zo lang mogelijke levensduur te garanderen. Daarbij wil je er natuurlijk het liefste bijlopen met een rugzak die er netjes en schoon uitziet. Om jou hierbij te helpen hebben we de volgende tips opgesteld:

Stop je rugzak of tas nooit in de wasmachine

Dit is misschien wel de meest belangrijke tip die we je kunnen geven. Stop je rugzak of tas echt nooit in de wasmachine! Zelfs niet op het meest korte of minst kwetsbare programma! In de wasmachine laten gelijmde onderdelen sneller los, vervormen de onderdelen van de rugzak of tas en kan het materiaal beschadigen. Doe dit dus echt nooit! De bovenstaande afbeelding geeft eigenlijk al aan wat de bedoeling is. Bij een rugzak of tas is het noodzakelijk om met de hand te wassen.

Borstel of klop droog vuil uit je rugzak of tas

Voordat je begint met het daadwerkelijk wassen van je rugzak of tas kun je het beste de rugzak of tas eerst volledig laten drogen. Hierna kun je eerst al het droge vuil uit je tas of rugzak kloppen en vervolgens de vieze vlekken zo veel mogelijk uit je tas borstelen. Dit kan meestal al een wereld van verschil maken.

Maak je rugzak of tas schoon met lauw water en zachte zeep

Wanneer je rugzak of tas nog steeds vuil is kun je overgaan op deze stap. Het beste voor de levensduur van je rugzak of tas is om deze met de hand te wassen in een teil of bak met lauw water. Gebruik hierbij geen agressieve zepen die het materiaal van je rugzak of tas kunnen aantasten, maar maak gebruik van zachte wasmiddelen of groene zeep. Spoel je rugzak of tas na het wassen een aantal keer goed uit met lauw water zodat alle zeepresten worden verwijderd.

Laat alles rustig en natuurlijk drogen

Het is belangrijk dat je na het wassen je rugzak of tas niet te snel wilt laten drogen. Doe dit op een rustige en natuurlijke manier. Dit betekent dat je de rugzak of tas absoluut niet op de verwarming of in de zon mag leggen! Dit kan ervoor zorgen dat vlekken of verkleuringen zult gaan zien en dat wil je natuurlijk niet. Hang je rugzak op de kop op zodat het vocht er makkelijk uit kan lopen.

 

Berg je rugzak of tas op een correcte manier op

Is je rugzak of tas weer mooi schoon en volledig droog? Berg deze dan op een correcte manier op. Het is het beste om je rugzak of tas op een koele, donkere en droge plek te bewaren. Op deze manier zal deze niet verkleuren of gaan schimmelen. Laat ook geen zware gewichten tegen je rugzak of tas leunen, want dit kan ervoor zorgen dat het zal gaan vervormen.

Controleer altijd de labels van je rugzak of tas

Twijfel je wat de correcte manier is om je rugzak of tas te onderhouden? Controleer altijd eerst even de labels van je rugzak of tas, want deze bevatten alle informatie over wat wel en niet kan.

 

Het Black Deer Team


Deel dit bericht← Ouder bericht


Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.